Cause the sun stills shine when your not around

Bonjour mes amies! Tar fram franska skillsen barre,jobbat på fiket både idag o igår men var lite folk idag,Vilma o jag red ut i morse då ridbanan ej hade återhämtat sig från gårdagens väder:/
Varit och badat i poolen nu och chillar just nu sen hårt och väntar på mat:) ska väl ut och ta in pollarna sen ,de ser ut som Blåbär båda två då de har knallblåa flugtäcken på sig,insektens är hemska nu!
Ni får ursäkta min hemska stavning tidigare ,stavar lätt fel på ipaden osv ,ber om ursäkt för det !
Peace out
// Hanna som gör tråkiga inlägg utan bilder för att appen inte funkar

det närmar sig en regning tävlingsdag!

Idag fick Jooar vila & imorgon blir det ett lätt trimpass. Då jag kollar så att allt fungerar-skänkelvikningar, öka och minska farten, ha honom ordentligt mellan hand och skänkel...osv.
Detta passet kan bli olika långt beroende på hur han är och vad han gör. Det brukar bara ta 30-40 min för allt brukar sitta direkt & då känner jag att jag inte behöver sitta och tragla i 1h om allt fungerar på 30 min ...och då får det räcka för det ridpasset.
Han måste va pigg och fräsch till tävlingen!! :)

Igår hoppade jag honom med, han var fin och pigg. Lite busig med alla bocksprång och sparkar i varje byte. Det var kul att han var så pigg och tyckte det var så kul. Men det är fortfarande mitt jobb det där med galoppen o det är inte det roligaste. För det är verkligen inte lätt, måste vara med skänkeln i varje steg på banan, han har skit lätt för att galoppen dör och då är det liksom kört. Men när jag gör mitt jobb så gör han sitt. Vilket vi båda gör och då blir det JÄVLA bra!

Finfina ponnyn, ut på tävlingsbanan hela sommaren. INTE illa! Denna sommaren blir nog den bästa - Falsterbo, alla tävlingar + att jag ska åka utomlands. & det bästa för Jooar få sin lilla vila.

/Ottilia

I work out

Nu är dagens jobb avklarat!
Började med att rida hästarna på banan som var lite blöt och tung och därför tyckte dom det var extra jobbigt menhan var något stark men sedan släppte det och arbetade jättebra bakifrån och fram till handen med rund och avslappnad form.
Efter vi hade mockat,sopat och putsat drog vi upp till huset och duschade och byte kläder för att sedan jobba. Jobbade till kl 4 eller nått och nu ligger vi här och äter godis !
Har inte hänt så mycket annars så hare gött då!
Sorry att jag inte lägger upp bilder för det funkar inte på ipaden osv osv men hoppas ni står ut!

//Vilma

Jooar- varför landa när jag flygerfritt?



'




/Ottilia

TILL SALU..

om ni är intresserade hör av er till mig på: [email protected].


Blått schabrak med gul kant. strl full, allround 30:-


Brunt schabrak med guld kant. strl full, allround-dressyr, någonstans där emellan. 30:-


Transportskydd, bak. svarta med grå kant. (ANDVÄNDA 1 GÅNG) strl pony, 150:-


dressyrsadelgjord (andvänd FÅ gånger och är i ett fint skick) strl 50, 75:-


En snodd. 20:-


Ull "paddar" man ska ha i benskydden.  dem är ganska stora, så man klipper dem som man vill ha. 50:-/st


stigbyglar.  200:-


luva från hööks. strl ponny?(tror jag) 70:-


regn skrittäcke. strl pony 150:-


hoppsadelgjord, (andvänd ca 10 gånger, och bra skick) strl 110, 500:- -prutbart till 400:-


Grimskaft 25:-


sadelgjord,resår på ena sidan. strl 110, 250:-


martingal, med resår. strl cob (tror jag) 250:-


pannband strl full, (ganska säker på att det är full, ganska stort iaf.) 50:-

/Ottilia
 

New in!

Äntligen!!

/Ottilia

Hejhopp

Tjenare bloggen! Jag vet att uppdateringen från min sida inte har varit på topp direkt men jag säga att vi inte har så bra internet här ute i ingen stans men aa ... Nu är Emelie här i stugan , hon kom ner samtidigt som när vi hämtade höstarna som var i måndags. Trots att det har varit dåligt väder så har vi badat 2 gånger , yeea. ( i pool ) Idag så red Hanna och jag ut på morgonen , jag provade även jaktstången som vi köpte nyligen på Speedy . Han var dock väldigt stark men efter ett tag med många halvhalter så släppte det! Jag tyckte själv att han var fin på det bettet och ska prova det när jag hoppar lite! Hästarna har ju vilat under helgen och igår och i fredags fick han bara longeras så han hade lite överenergi så att säga !! Sedan när vi släppte dom i hagen så drog dom nära repor men lugna sig sedan ... Sedan drog vi till västervik för att shoppaaaaaah !! Jag införskaffade 3 bikini överdelar och 1 bikini underdel som passar till alla överdelar (H&M) , blev även en militärfärgade jacka , bodybutter och ett par rosa hörlurar som matchar mitt skal riktigt Nice må jag säga! När vi kom hem blev det såklart en simtur i polen , Emelie och jag simmade hela 250 m. Stolta!
Nu ska vi chilla på livet , gör det du med vetja!
Choo bree
//Vilma

Veckoplaneringen -jooar

Här kommer veckoplaneringen för mig och jooar.

Måndag: trimpass
Tisdag: skrittpass
Onsdag: hoppning
Torsdag: vilodag
Fredag: trimpass
Lördag: tävling
Söndag: skrittpass

Detta blir en ganska lugn vecka, han måste ju vara extra pigg och taggad till tävling! Som jag!:D
Men annars är det för att han går in på vila några dagar nästa vecka så det börjar lungt slutar bra- med vila:)

/ottilia

sverige sommaren tbx :(

Regnar som f*n ute. Blir så besviken på vädret, HALLÅ det ska va SOMMAR minst 20 grader och sol. Men nej ist är det 11 grader och regn, det känns ju bra.

Blir iaf att åka ut med 11 bussen till stallet, rida lite, ta lite kort idag med tänkte jag & ta en spring tur.
Vet inte riktigt än hur jag ska rida har inte bestämt det än, tänkte skriva schemat för veckan nu, innan bussen går till stallet.
En spring tur är väl på tiden att jag tar, har inte tränat mig själv på ganska länge, genom att springa eller träna på gym. Så känner att idag passar det perfekt att springa.


/Ottilia

Le work

Var på cafet idag och jobba stod mest vid disken och diska och torka av bord osv osv. Men fick gratis fick o glas så jag klagar inte! Åkte sen hem och byte om en snabbis,sen red jag bullen ( en liten b- ponny med det mest awesome namnet ever) och Vilma red goofy ( en c- ponny) .red ut en ganska lugn runda med små pojkarna ,Bullen kändes fin och pigg efter en liten stund blev han mjuk både i skritt och trav,tror Vilma var nöjd med goofy oxå:)
Nora och tuva som äger ponnysarna är hos sin pappa så då rider vi dom under tiden!Sen fixa vi Roma och speedys boxar tills imorgon ,va hurtig nog att jag gick ut och sprang för en stund sen och nu blir det jordgubbaroch mjölk med familjen! Ska försöka knäppa ett par bilder på goofy och Bullen oxå:)
//Hanna

Dagens pass

Idag red jag ett trimpass + gymnastikhoppning. Det gick jätte bra, han var fin & avslappnad i skritten & i traven. Galoppen var han mer spänd i början, tog några skritt pauser emellan och till slut blev han fin & avslappnad där med.

Sedan till gymnastikhoppningen, trav hoppade ett räcke med en trav bom framför och bakom hindret. Hoppade det upp till 1m. Han var verkligen jätte fin, pigg & stark idag.
Hoppar detta för att det ska stärka honom. & att han ska lära sig hoppa upp sig mer, ist för att hoppa långt liksom. Hur fin som helst var jooar idag!:)

/Ottilia

Stugan

Sitter på balkongen i stugan och chillar lite,sitter i 3G hörnet men hjälper fan inte så värst mycket,jäkla Telia! Ska hämta hästarna på måndag då dom skos då så de får vila 2 dagar nu ,är faktiskt skönt att komma ner hit,släpper allt när man är här ,ska jobba i ett café på helgerna så då kan jag ju få lite cashflow oxå .emelie kommer även på måndag så det blir trevligt ! Sen v.28 drar vi till skåne och AW !!!!!! Taggad till 1000!
Så ifall uppdateringen blir lite låg är det för internet inte samarbetar men ska försöka lägga upp lite bilder och inlägg ,kommer i allafall ett bildbomb från AW och stallet vi står i nu när vi är i stugan:). Nu ska jag ära en banan och Chilla vidare.
// Hanna

Uteritt:)

Red ut med Hanna och Roma imorse. Jooar var skit in vi rulla på i galopp en ganska bra bit, i början var han skeptiskt till att skritta och trava han var ganska seg...men i galopp, han tyckte det var så kul. Han blev lite stark tyckte det var skit kul och ja allt rulla på. Skönt att jag kan rida ut nu som ingenting. ÄLSKADE PONNY. Så himla fin va han, arbetade på bra och accepterade mitt jobb!

GLAD RYTTARE OCH ÄNNU GLADARE HÄST, LIVET KAN INTE BLI BÄTTRE!! :)

/Ottilia

Morgonlnlägg

Passar på att göra ett inlägg så här på morgon kvisten! Roma ska konditions träna ute i skogen med ottilia och jooar ,Speedy ska vila,Glad midsommar btw
Ska väl packa liteav grejorna för vi åker till landet på måndag! Tar med hästarna oxå då det finnes ett jätte fint stall i närheten!ska inviga dom nya stövlarna idag oxå.
Fick  jätte gullig kommentar från en som ridit Roma tidigare ville bara säga tack och att hon är en stjärna Roma och är jätte glad att jag har henne<3
//Hanna

Presentation - Ottilia

Jag är som sagt en av dem 3 drivande tjejerna på denna blogg.

Bor i linköping, har min d-ponny uppstallad i Bjärka säby tsm med Hanna och Vilma.
Tävlar upp till LA/110cm. Utvecklas dag för dag och resultaten där efter. Är sjukt NÖJD med min utveckligen.

Ja, hur ska jag förklara mig själv som 14-åring...? Dålig humor, glad, positiv, älskar hästar och att umgås med djur. Bra på det jag gör och tror på mig själv!!

/Ottilia

Sommarbilder part 2 (Ottilia)








//Ottilia

Sommarbild dag 1!

Jag hade tänkt att jag lägger upp en bild per dag under dom närmaste dagarna av dom bilderna som togs idag på mig då!



//Vilma

Summerpictures part 1 (Hanna)


Nom Nom!

Presentation : Vilma Edberg

Det är alltså jag som är vilma som driver denna blogg tsm med Ottilia och Hanna ! Jag är tvillingsyster till Hanna och vi alla står i samma stall i Linköping. Våran familj har 2 hästar sims heter Roma som är en storhäst på 163 cm och Attyrory Speedy som är våran maxade D-ponny! Hanna rider Roma och jag Speedy. Jag tävlar upp till LA/110 cm. Speedy är en glad och världens mest arbetsvilliga lilla ponny med ett hjärta av guld som alltid gör sitt bästa! Jag är väl en ganska normal kulig tjej på 15 år!
Hoppas ni fortsätter att läsa och följa våran blogg som totaly äger!

//Vilma

Avundsjuk!

Det är inte ofta det händer att jag är avundsjuk på någonting....men idag kom den dagen.
Det gäller Hanna och Vilma och deras stövlar.

Jag ringde med dit osv, samma dag. Nu hoppas jag på att samtalet kommer med beskedet att det har ett par 39:or och skickar dem på måndag! Hoppas hoppas hoppas.:)

Dagen var toppen, fina sommarvikarier och ja underbara vänner kan det bli bättre? Nej det kan det inte!

/Ottilia

Todays a happy day!

Som sagt idag är en toppen dag! Först har vi dragit in to town och där inhandlades en söt liten tröja på bik bok på rean. Nicenice ! Sedan drog alla gangsters (vi) till ikano och var inne på hööks och lite andra saker!
Väl i stallet blev det fina sommarbilder wie (dom kommer inom snar framtid)!
Sedan när vi kom hem väntade dom här godingarna på oss:

Nämnen kolla vad som kom med posten!


Beställde ett par på internet för 1000 kr istället för 5000 ,skaplig rea!
// Hanna

Glöm bort dina bekymmer, imorgon kommer nya

Äntligen! Bloggen uppe och fixat, designen kan bättras på men vi kör denna så länge. Fick dra in Vilma i blogg världen, Hanna var på't sen blev Vilma med över talad:) så det är kul, vi är tre personer och därmed kommer uppdateras hyffsat bra!

Imorgon bär det in mot staden med tjejerna, mycket shopping och sedan ut till stallet. Om vi hinner ska vi försöka ta sommarbilder, hoppas verkligen det.
Men så ser morgon dagen ut!:)
Puss & kram Ottilia

Nämen tjenare!

Hanna här tänkte köra en liten presentation av mig själv och Min häst Roma .Suger på att skriva om mig själv men kör på ändå!
Jag heter alltså Hanna och har just gått ut åttan.På Fritiden rider,fotar jag och är med kompisar.Jag är mycket envis,nästan alltid glad tjej! jag bor i linköping med min fader,moder och min tvilling syster Vilma och 2 kissemissar!
Min häst heter Roma och är ett svenskt halvblodsto på 163, f.1999 efter regassoni,Med Roma har jag tävlat upp till 120/LA
med sin tidigare ägare har hon gåt 140 hoppning.har ridit Roma sen i januari i år då pappa har tävlat henne  tidigare i 1 års tid.Roma är en tvättäkta fuxmärr och har ibland starka åsikter om vad hon vill och inte på marken,men i ridningen är hon en Gud! Har en himla härlig inställning till allt och gör allt och lite till för en.Hoppar allt i princip.
jag har oxå en Ponny vid namn attyrory Speedy som jag tävlat upp til LB i hoppning med men just nu tävlar Min syster honom (har startat LA med honom) och jag roma då de är som natt och dag att rida.blir lite att börja om varje gång man byter och inte hoppat hästen på 1 månad typ. Speedy är en Extermt charmig Irlänsk D-ponny född 1997 med bra hoppteknik och kapacitet.Speedy är väldigt försiktig över hinder och kvick i benen.han är tävlad upp till msv tidigare.Speedy är världens snällaste och min första egna Ponny!
slänger med stt par bilder på mina snyggingar!
Romis och jag<3 


Vilma och speedy!
jag och Lilleman<3


//Hanna

hejsan!

Roligt att du hittat hit!Första inlägget nurrå ahhh!Men det är kul,Vi kommer hur som helst vara tjeror som driver bloggen: Hanna , Ottilia och Vilma.Vi kommer väl att försöka uppdatera så mycket som möjligt. Vi alla tävlar i hoppning allihopa och står i samma stall i linköping.I bloggen kommer du att kunna läsa om våra hästar och deras träning och tävling,åsikter,tips,mode och lite annat.kommer komma mer noggranna presentioner av oss alla inom snar framtid!
hoppas ni kommer tycka om bloggen och stanner till och läser!

//Hanna,Vilma och Ottilia

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0